От Ансамбъла

Пея в хора от 2001г. Това винаги ми е носело радост, вдъхновение и е било един от начините ми за служене в Божието дело. Хорът “Гласът на надеждата” е нещо много специално и неповторимо в живота ми – само който е бил част от него, знае за какво говоря. Дълги репетиции, уморителни пътувания, студени зали, прекрасни песни, въодушевена публика, сърца, докоснати от Божията любов чрез музиката, незабравими турнета, много смях и шеги – един различен живот, извивяван със семейството, наречено хор. От две години вече съм част от оркестъра, който обогатява песните с прекрасен съпровод. Без значение дали пея или свиря в този ансамъл, винаги усещам как Бог ме благославя чрез участието си в него. Уверена съм, че Господ изпраща ангелите си, които да пеят и свирят заедно с нас и така Неговият глас на надежда и любов да достига по-силно до хората на тази земя.

Магдалина Драголова


 Ето няколко думи, свързани с живота ми в хор „Гласът на надеждата“. Веднага Ви казвам: това е предизвикателство! А то започна за мен през 2011г. с един хоров лагер. Трудно ми беше да разбера къде се намирам, и буквално, и на нотния лист. Макар че бях разучавала песните, всичко се случваше твърде бързо и си мислех, че никога няма да вляза в час с темпото на песните и на репетициите. Сладостта от слушането на този хор, бе нещото, което ме привлече именно тук. Точно затова си струваше да се опитвам да се справя – да достигна до момента, в който да започна да участвам в изпълненията на тази формация, към която малко по-късно се включи и оркестърът. Благоговение изпълва душата ти, когато пееш на своя Бог, като една частица от нещо голямо – нашият хор, обединен чрез хваление към Създателя с ангелите – велико. Надявам се музиката, която Ви поднасяме със скромните си усилия, да настрои всички ни на небесната вълна на прославата към нашия Господ!

Кристина Куманова


Пея в хор“ Гласът на надеждата“ от 1991 г и през тези 23 години ентусиазмът и желанието ми не намаляха. Още като ме приеха  да пея в него, разбрах, че това е моето място, моето второ семейство. Непринудените отношения, несломимият дух на хористите и невероятния ни диригент, убеждението, че Бог основа тази формация и има план в делото Си с нея ни даваха и дават сили на всички да продължим.

Преживяванията след всеки концерт ме зареждат по Божествен начин и той не може да се опише с думи.

Йорданка Димитрова


Вече трета година съм част от този прекрасен хор. За мен е голяма чест и привилегия да съм в редиците му както като хорист, така и като солист. Вдъхновява ме самата музика, която е толкова специална, вдъхновява ме и причината поради, която сме се събрали, за да хвалим Бог. Винаги се моля дано докосвайки се до тази музика, сърцата на всички ни, било то изпълнители или слушатели, да бъдат извисени над преходните неща и поне за миг да преживеем Небето!

Невена Кънчева


 

Пея в хор „Гласът на надеждата“ в групата на тенорите от 2009г. Заедно с моята съпруга Виолета Боева и дъщеря ми Анна Боева, сме част от националния хор на България „Гласът на надеждата“.

За мен е удоволствие, чест и призвание да съм част от ансамбъла поради това, че той носи на хората божествено послание чрез духовната музика и песни на най великите боговдъхновени композитори. Хор „Гласът на надеждата“ е уникален и с това, че изпълнява едни от най великите музикални произведения, създадени на този свят. Много малко подобни хорове има в България и Европа. Уникалноста на хора е че хористите са от различни краища на България. Голяма част от тях не са професионалисти, като мен, но пеят с голям ентусиазъм. Участието на струнен оркестър заедно с хоровите изпълнения предава пълна хармония и  божественост в хоровите изпълнения.

Другата уникалност на хора е класическите музикални произведения, които изпълнява, които се изпълняват от много малко хорове в света. Искренно се надявам, че репертоара на хора ще се запази и песните, които ще изпълняваме в бъдеще ще са такива, които могат да приближат хората по близо до Бога и да го прославят.

Георги Боев


 

Пея в хора от 2010-2012, след като се сформира и оркестър, засвирих там. Вдъхновяващо и зареждащо,че пеем и свирим за Божия прослава! Репертоарът е чудесен, силно въздействащ, музиката е познта за повечето слушатели. Вярвам, че Божието ръководство и благословение е осезаемо и докосва, и нас изпълнителите, и драгите слушатели!
Гинка Радилова