Великденски концерт във Варна

На 16 април в ДЪРЖАВНА ОПЕРА ВАРНА се проведе концерт на националния ансамбъл за християнска музика при ЦАСД – „The Voice of Hope“. Организатор на събитието бе Църква на адвентистите от седмия ден, град Варна.

Да се потопим в предпразничната атмосфера около Възкресение Христово и да се замислим за неизмеримата стойност на този празник – намерение, което с лекота бе реализирано по време на музикалните изпълнения. Програмата включваше традиционни и съвременни духовни песни и химни в изпълнение на солистката Красимира Маринова, хор и оркестър. Всички 860 места в залата бяха заети от ценители на хоровото изкуство и гости, пътували до Варна чак от Русе, Силистра, Добрич и други населени места.

Освен с приятен спомен, посетителите си тръгнаха и със скромен подарък, който ще им напомня за най-светлият празник на християните – Великден. Както знаем, най-високата оценка за всички изпълнители е когато публиката стане на крака да аплодира дори и след двата биса, изпълнени за първи път в страната ни: „Алилуя! Господ е възкръснал” с фрагменти от „Ода на радостта” на Фр. Шилер и Л. Ван Бетовен и деветгласният хит на съвременната християнска музика „По-близо, Господи” в размер 7/8 на Л. Мейсън и Джеймс Стивън. Благодарим на хористът, който запечата този момент от своето място в редиците на тенора!
16.4.16koncert

Posted in Концерти and tagged , , .